Clir Media – agentia online a grupui Intact

Aparitia Clir Media este inca un semn de maturizare a structurii pietei, astfel apare inca un mare jucator in piata. Procesul de maturizare se va accentua in anul urmator.

Grupul Intact a inceput sa vanda si online. Pentru inceput ei vor vinde www.antena3.ro si www.antena1.ro si 2-3 site-uri din retea Onclick Media. Cred ca anul viitor vor strange toate site-urile grupului Intact. www.gsp.ro si www.jurnalul.ro vor fi alte 2 site-uri foarte bune care le pot aduce venituri importante.

O pozitie similara incepe sa aiba grupul Realitatea care momentan are o parte din site-uri la Splendit Media Interactive si o parte la Boom, dar si incearca sa vanda separat :). Cred ca si ei vor incepe sa stranga site-urile sub umbrela unei agentii proprii.

Si Sanoma Hearst cred ca va porni o agentie proprie de vanzari pe online, acum are site-urile impartite intre Arbomedia si AdTarget (rol.ro). Ultimul mare grup important este Ringier, sunt curios daca isi va pastra site-urile sub umbrela Boom. 

Un alt jucator va fi divizia de online a Cable Direct. Florin Visenescu a fost la intalnirea IAB Romania. Site-urile vandute lor vor fi cele ale televiziunilor Dicovery Channel, AXN, Animal Planet, ale publicatiilor Kiker, TimeOut etc.

Anunțuri

10 răspunsuri to “Clir Media – agentia online a grupui Intact”

 1. zoso Says:

  aparitia clir media e mai degraba altceva decat o maturizare a pietei.

 2. Vlad P Says:

  Misterios, laconic, incitant….. dar care este obiectul ?
  Zoso, te rog detaliaza postul.

 3. zoso Says:

  hai sa zicem ca stiu de ce si-au facut agentia aia, dar pentru ca informatia a fost off the record, nu o dau la liber. daca stai un pic si te gandesti, iti da seama de ce.
  🙂

 4. Gusti Says:

  ramine de vazut cu gsp si siteurile gazetei … eu nu stiu nimik de agentia asta. dar nu ma mira …

 5. Ciprian Stavar Says:

  Interesant este ca cele mai multe discutii despre publicitatea online sunt din zona de media online. Si de fapt din zona de „cine mai vinde” de unul singur, sau in grup, bannere online. Prea putin interes pentru ce se intampla in campanii, de ce nu sunt campanii de succes, care sa atraga atentia asupra acestui mediu.

  Cine e Clir Media? O companie din cadrul grupului Intact, membra si in BRAT ca regie de media. Aduce ceva interesant in ceea ce priveste publicitatea online? Sau doar o alta casa de vanzare, pe spatiile deja existente?

  Cum spuneam, as vrea sa vad campanii analizate si doar cine ce vinde si cu cat (lucru intradevar basic, care de fapt totusi nu este clar).

 6. Vlad P Says:

  Ciprian,
  In momentul in care o sa avem cum vedea ce s-a intamplat intr-o campanie si vom putea compara cu alte campanii, vom face si analize.
  Dar analizele vor fi doar din punct de vedere media. Nu vreau sa intru in alt domeniu pentru ca media fac in acest moment si nu cred ca are sens sa imi exprim parerea din punct de vedere creatie.

 7. pois0n Says:

  vlad,

 8. George Says:

  Lucrurile stau asa:

  1. Clir Media nu a aparut acum ci in luna martie 2006. Incepand cu noiembrie a preluat cateva mandate de internet, printre care http://www.antena1.ro si http://www.antena3.ro.

  2. Clir Media nu face parte din grupul de firme Intact si nu este „regia de vanzari a grupului Intact” si nu se ocupa doar de publicitate online.

  3. In afara de site-urile enumerate de Vlad, mai vinde revistele Top Gear, Good Food, Good Homes, 4WD, statiile TV Antena 3, Antena 4 (Euforia TV).

  PS. zoso, mor de curiozitate, dar daca zici ca informatiile sunt „off the record” ….

 9. 2 ciudăţenii româneşti » zoso’s blog Says:

  […] şi-a format CLIR Media pentru că Antena3 nu luau bani de la Boom? Chiar daca agenţia Clir o neagă, rotld ne spune ai cui sunt. Tags: blog, gsp, internetul romanesc, netbridge, publicitate, […]

 10. razvan Says:

  Eu sunt tare curios sa vad cine e zoso asta, specialist in toata piata de internet din romania ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: