Un singur adserver

Cred ca agentiile si clientii ar beneficia de pe urma folosirii unui adserver unic. S-ar putea realiza limitarile de frecventa si o monitorizare la nivel de industrie. Prin aceste lucruri ar beneficia si intreaga piata.

Odata cu aparitia unor noi jucatori in piata, limitarea de frecventa nu mai este eficienta. O limitare de 5 viziualizari pentru 6 retele diferite inseamna, de fapt, o limitare de 30 de vizualizari. O astfel de problema se poate rezolva usor cu ajutorul unui adserver comun pentru agentii si clienti. Acest lucru se intampla si in Cehia si Polonia, adserverul agentiilor inserand un cod in codul adserverului fiecarui publisher.

In plus, un adserver comun poate realiza o monitorizare a pietei, lucru foarte important atat pentru clienti. Astfel de cifre sunt mult mai usor de folosit decat estimari pe care le facem acum. O monitorizare a pietei ar incuraja investitiile. In acest moment este greu sa iti faci un plan cu o estimare de piata intre 4,5 si 7 milioane de Euro.

Reclame

12 răspunsuri to “Un singur adserver”

 1. orlando Says:

  de aceea exista adservere pt advertiseri, iti setezi campania si trimiti coduri in loc de bannere 🙂

 2. hawke Says:

  da, e o idee buna.

 3. Vlad Popa Says:

  Nu cred ca fiecare agentie ar putea sa isi permita un adserver, dar toate agentiile pot strange fondurile pentru un singur adserver. Cel putin sper sa putem 🙂

 4. Eugen Says:

  ads.statistics.ro este un adserver free testat care face exact ce spune Orlando. Cred ca ar mai trebui ceva optiuni la capitolul rapoarte (cum ar fi printare) si management useri.

 5. Vlad Popa Says:

  Eugen, cred ca ne trebuie o solutie destul de complexa. O solutie free cred ca are sanse mici sa fie acceptata. Avem nevoie de o solutie care sa fie permanent actualizata in functie de toate modificarile sistemelor de operare si ale browser-elor.
  Pe scurt, ne trebuie suport tehnic bun si eventual training. Nu cred ca poate cineva dintr-o agentie sa citeasca codul si sa explice metodologia folosita. Ne trebuie destule detalii despre aplicatie si chiar un audit.
  De altfel, o extensie de planning ar fi bine venita.

 6. Doru Panaitescu Says:

  Vlad: cu siguranta un adserver free nu are capacitatile cu care noi, cei care lucram deja pe adservere serioase, ne-am obisnuit deja.
  Orlando: mai stii ce conflicte erau intre softure si bbmedia cand puneam cod in cod. Solutia/adserverul trebuie sa rezolve orice fel de conflict.
  Si sa fie si cost effective pentru agentii, care au margini mici, si sa fie si acceptate de publisheri. Ti-ar conveni ca de maine sa primesti coduri de la agentii, in total vreo 5-6 adservre cu care sa trebuiasca sa faci teste de compatibilitate pentru fiecare format mai ciudatel?
  E de discutat.

 7. Cristi Parvan Says:

  Doru: tu de partea cui esti? 🙂

  cu siguranta un adserver de agentie e un tool bun, ideea e ca trebuie si implementat (supplieri, clienti, intern).

  Daca vreti sa punem de-un „comitet” stiti unde ma gasiti (nu trebuie neaparat sa fie toate agentiile) dar va zic ca e mai complicat decat pare.

  PS: disclaimer: e posibil sa nu fi ales eu calea usoara, si/sau sa nu am expertiza necesara.

 8. Claudiu Says:

  Daca se concretizeaza cumva aceasta initiativa, si tot isi propune monitorizarea pietei, ar trebui sa stea sub egida unei organizatii. Maybe IAB, maybe una care totusi sa fie usor accesibila tuturor jucatorilor din piata.
  Din pct de vedere tehnic nu e nimic care sa nu poata fi rezolvat ( chiar daca cu eforturi mai mari )
  Cred ca daca exista aceasta experienta deja in Cehia/Polonia, ar trebui luata legatura cu cineva acolo, macar sa povesteasca cum au facut.

 9. Vlad Popa Says:

  Claudiu, e o chestie de detaliu. Dar la prima vedere, BRAT-ul se misca mult mai repede decat IAB. Sigur va fi sub egida unei organizatii.
  Eforturilor vor fi mari, dar ne-am obisnuit cu asta. Sunt in piata cel putin 10 furnizori cu diverse adservere. Fiecare are alt specific.

 10. Calin Rotarus Says:

  Daca o agentie foloseste serviciile unui adserver si da furnizorilor nu un banner ci un cod, campania respectiva va fi servita de catre adserverul agentiei „time limited” si targetarile vor fi facute de catre adserverul fiecarui furnizor (inclusiv frequency capping). Cu alte cuvinte nu poti controla frecventa prin aceasta metoda.

 11. Vlad Popa Says:

  O sa vedem cum se realizeaza tehnic ce ne propunem noi acum. Au mai facut si altii acest lucru.
  Nu e normal sa lucram cu atatea adservere. Nu e usor sa monitorizezi o campanie pe 7-8 adservere.

 12. Calin Rotarus Says:

  Da. Mindshare pe vremea lui Stavar.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: